Çınarlı Mahallesi Ozan Abay Caddesi No 8 Ege Perla AVM Konak – İzmir

izmir-solaryum

Solaryum (Solarium) Nedir?

Solaryum ultraviyole ışınlar ile cilt renginin koyulaşmasıdır. Solaryum, Solaryum cihazlarında bulunan ultraviyole ışık kaynakları ile ışınlama yapılarak bronzlaşma sağlanmaktadır.Güneş farklı dalga boylarında ışınlar yaymaktadır. Genel olarak 3 başlıkta incelenir. Bunlar;

Ozon tabakasından direk geçerek dünyaya ulaşır ve ultraviyole ışınların yaklaşık % 95’ ini oluşturan UVA ışınlarıdır. Bu UVA ışınları fototerapi gibi, tıpta çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır.

UVB ışınları ise büyük çoğunu stratosferde ozon tabakası tarafından emilir ve bir kısmı dünyaya ulaşır. Dalgaboyu UVA’ ya göre daha kısa olup, cildin üst tabakası olan epidermise etki eder. UVB ışınlarının bronzlaştırmanın dışındaki diğer etkisi de derinin kalınlaşmasını sağlamak ve cildin koruyuculuğunu artırmaktır.

UVC ışınları ise dalga boyu en kısa olanı ve zararlı olanıdır. Bu ışınlar tamamı stratosferde ozon tabakası tarafından emildiği için dünyaya ulaşmaz. Bu ışınlar tıpta sterilizasyon amacıyla ameliyathanelerde kullanılır.

Solaryumda Kalacağınız Süre Ne Olmalıdır?

Solaryumda kalacağınız süre, ilk seans için 8-10 dakika arasında olmalı, daha sonraki seanslar ise aşamalı olarak artırılarak maksimum 20 dakikaya çıkarılmalıdır.

Solaryumun Yararları

.Vücutta D vitamini üretimi güneş veya solaryum ışığı ile gerçekleşir. D vitamini Osteoporose’ a (kemik erimesi) karşı korur ve kemikler kalsiyum ile güçlendirilir.

. Solaryum ışınları metabolizmayı güçlendirerek solunumu düzenliyor ve soğuk algınlığına yakalanma riskini üçte bir oranında azaltıyor.

.Ciltteki akne ve sivilce izlerinin tedavisinde kullanılıyor

.Sedef hastalığı ve nörodermit gibi bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

.Kan daha fazla oksijen taşır, daha fazla kalori harcanır ve kandaki yağ miktarı azalır.

.Virüslü hastalıklara karşı vücut direncini arttırır.

Solaryumun Yan Etkileri Nelerdir?

Hassas ciltlerde alerjik reaksiyonlar oluşabilmektedir. Ciltte kuruma oluşabilir.  Kuralına uygun girilmezse (makyajlı, epilasyon sonrası, ilaç kullanımı vs) lekelenmeler, kızarıklık, ödem; olması gerekenden fazla solaryuma girilirse deri kalınlaşması oluşabilmektedir.

Solaryuma Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

.Tansiyon, kalp, epilepsi, şeker veya karaciğer rahatsızlığınız varsa mutlaka doktorumuza danışarak solaryuma girmelisiniz. Akne problemi, kimyasal peeling ve lazer epilasyon işlemleri uygulanmışsa ciltte ultraviyole duyarlılık artacağından solaryuma girmeniz lekelenme riskini artıracaktır.

.Solaryuma girmeden önce mutlaka cilt renginize uygun makine ve seans süresi belirlenmelidir.

.Solaryuma girmeden önce makyaj temizlenmeli, kontak lens ve takılar çıkarılmalıdır.

.Solaryumda gözler özel solaryum gözlüğü ile korunmalı ve kabin içerisinde direk ışığa bakılmamalıdır. Prospektüslerinde ‘Ultraviyole ışınlara karşı duyarlılık yaratabilir’ ibaresi olan ilaç kullananlar solaryuma girmemelidir.Alkol kullanımından sonra solaryuma girilmemelidir.

.Seans öncesi kalıcı makyaj, dövme, ağda vb. işlemler uygulanmışsa solaryuma girilmemelidir.

.Vücudunda çok sayıda et beni bulunanlar ve kan bağı olan akrabalarında malign melanom ortaya çıkması durumunda solaryuma girilmemelidir.Cilt kanserine ait belirtiler görülmesi ve cilt kanseri hastalığının geçirilmesi durumunda solaryuma girilmemelidir. 16 yaşından küçükler solaryuma girmemelidir. Solaryuma girerken bronzlaşma sürecini uzatan ve ciltteki nem dengesini koruyan özel solaryum kozmetikleri kullanmak yararlı olacaktır.Solaryum kremleri güneşte, güneş kremleri solaryumda kullanılmamalıdır.

Etiketler : Solaryum | Solaryumun Faydaları | Solaryumda Dikkat Edilmesi Gerekenler | Solaryum Fiyatları | Alsancak Solaryum
Yazı

Hizmetlerimiz

Yüz Estetiği

Yüz Estetiği